blank

Karaburun virajlı yolları ile motosiklet tutkunlarının en sevdiği şehre yakın ilçedir .
Biz bu seyahate önce motosikletle planlayıp, sonra 2 kişi 2 çadır eşyalar vs ve tek motor olmamız sebebiyle arabayla seyahate çevirdik.


Ama elbetteki benim aklımı hep” niye motorumla gelmedim ki” sayıklaması kemirdi durdu .


Biz şehirden delirmiş durumda kendimizi aniden Karaburun’a attık, neredeyse ilk Çadır deneyimimdi, o yüzden bir tesis içinde olmasını özellikle istedik. Tesadüfen Efes Dalış Merkezini bulduk şirin bir yerdi, denize sıfır konumu, bahçesinde pansiyon odaları, restoranı , duş ve lavabonun olması bizim ihtiyaçlarımızı karşılıyordu .


Burayı instagram paylaşımlarında görünce çok sordunuz o yüzden minik bir parantezle anlatayım ; Çadır 15 tl , konaklayanlara şemsiye şezlong vs ücretsiz idi, pansiyon fiyatları 2 kişilik oda 300, 3 kişilik oda 360 tl kahvaltı dahil, Mutfağı gayet başarılı idi , çadır kuruyorsanız dışarıdan yiyeceğinizi getirip sahilde masa kurabiliyorsunuz.

Biz 2 gün boyunca koydan çıkmadık çünkü bu tatilin ismi patates çuvalı tatili idi , bir köşede yığılıp kalmak sadece deniz kum güneş ve kitap okumak idi.
Arada yapmak lazım , bize çok iyi geldi öneririm Hiç bir şey yapmamanın dayanılmaz hafifliğinde idik.

Hafta sonu Karaburun'da ne yapılır ? Karaburun'da nerede denize girilir?


Karaburun’ da ne yapılır derseniz aşağıda minik listeledim ;

*Tüm gün sakin plajda masmavi denizin tadının çıkarıp denize girebilirsiniz .

*Dalış yapabilirsiniz .Eğitimsiz iseniz sorun değil, kısa bir eğitimle dalabiliyorsunuz toplam 30 dk sürüyormuş ve 150 tl . benim panik atağım var bu yüzden denemedim .

*Mimoza koyu, İncirlikoy Akvaryum plajı , Ayı balığı koyu ve Bodrum koylarında denize girebilirsiniz .


*Eğer kamp yapacaksanız Dolungaz koyu bunun için en doğru adres ( biz daha yeni ve beceriksiz kampçılar olduğumuz için Mimoza koyunda tesis içinde kamp yapmayı tercih ettik.


*Akşam üstü Sarpıncık Fenerinde muhteşem gün batımı fotoğrafları çekebilirsiniz

Sarpıncık Feneri


*Sazak Köyü :

Sazak, konum olarak Karaburun yarımadasının batı kısmında, Sakız Adasının tam karşısında yer alan eski bir Rum köyüdür. 1923 yılında Türkiye ile Yunanistan arasında imzalanan mübadele anlaşmasıyla burada yaşayan Rumlar bölgeden ayrılıp Sakız adasına göç edince köy tamamen boşalmış.İlk olarak eski sahipleri tarafından götürülemeyen ev eşyaları daha sonra kapı ve pencereler,kiremitler,bahçe çitlerine kadar her şey talan edilince köy bu günkü yalnızlığına itilmiş.

O zaman herkese iyi gezmeler 😉

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz